De Workshop

Je gaat trouwen en wilt graag alles zelf regelen?

Je hebt vast al gemerkt dat zodra je vertelt dat je gaat trouwen, mensen met (ongevraagd) advies komen. Vaak hoor je verhalen over wat je vooral wel en niet moet doen, maar volgens mij weet jij al lang hoe jouw dag eruit moet zien. Misschien droom jij al van jongs af aan over een sprookjes bruiloft in een prinsessenjurk of juist van een festival bruiloft in een BoHo thema of van een bruiloft in Italië tussen de druivenvelden bij ondergaande zon. Het zijn allemaal ideeën die al heel lang in je hoofd zitten. 

In de meeste gevallen bespreek je je ideeën met je familie en vrienden en deze vertellen je hun ervaringen. Maar vergeet niet dat bijvoorbeeld ouders al gauw zo’n 20 misschien wel 30  jaar geleden getrouwd zijn, toen zag de trouwwereld er heel anders uit. Je had geen mogelijkheid om buiten het gemeentehuis te trouwen, laat staan in het buitenland. Ook werd er vaak een receptie gegeven en een avondfeest waar alle ooms en tantes ook aanwezig moesten zijn. Trouwen zag er gewoon heel anders uit in die tijd. Dus de goedbedoelde adviezen zijn niet altijd van toepassing op deze tijd en alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. 

Zo had ik eens een bruidspaar dat graag op een externe locatie wilde trouwen, dat had om verschillende redenen wat voeten in aarde, waarop de vader van de bruidegom zei ‘Wat doen jullie moeilijk,  je kan toch gewoon naar het gemeentehuis gaan en daar trouwen!’  Zo’n advies geeft veel spanning en stress, want aan de ene kant moet je concessies doen om toch te kunnen trouwen waar je graag wilt en aan de andere kant zegt iemand van buitenaf (en toch heel dichtbij) dat je maar beter voor de makkelijkste weg moet kiezen. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan en hebben we alles op alles gezet op het plan zo aan te passen dat het bruidspaar toch kon trouwen zoals zij het voor ogen hadden en de vader van de bruidegom vertelde me die dag ‘Dit had ik me gewoonweg niet voor kunnen stellen, zo mooi en zo anders dan wij vroeger deden. Het is de beste beslissing geweest om door te zetten en de dag is echt perfect geworden!’ 

Dit bruidspaar had mij als weddingplanner aan hun zijde om hun droombruiloft werkelijkheid te laten worden. Helaas heeft niet iedereen het budget om een weddingplanner in te huren.  Misschien denk jij wel ‘ik zou zo graag iemand hebben die met me meedenkt waar ik moet beginnen, maar een weddingplanner kan ik echt niet betalen’ of juist ‘een weddingplanner heb ik niet nodig, ik kan het zelf wel, maar hoe zorg ik ervoor dat ik niks vergeet.’

 

Fernanda Online cursus
foto: Antoinet Murier

Herken je je in het bovenstaande verhaal? Dat je adviezen krijgt, waar je eigenlijk niet naar op zoek bent? of dat je eigenlijk wel een weddingplanner zou willen inhuren maar het budget er niet voor hebt.

Hoe zou het zijn als je adviezen krijgt van iemand die al een tijdje meedraait in de wereld van het trouwen en die je aan de hand neemt, zodat je niets over het hoofd ziet. 

Iemand die je kan stimuleren om bij je eigen ideeën te blijven.  Je eigen bruiloft te ontwerpen en dat het aan het eind ook zo wordt zoals van tevoren had bedacht, waardoor je spierpijn in je kaken krijgt en je glimlach niet meer van je gezicht gaat op jullie mooie dag.

En dat allemaal vanuit je luie stoel.

De workshop Help ik ga trouwen

Help ik ga trouwen is een praktische en betaalbare workshop voor bruiden die niet  weten waar ze moeten beginnen met de planning van hun bruiloft. Bruiden die graag hun eigen bruiloft willen organiseren, maar toch gebruik willen maken van de tips en adviezen van een professional.

Aan de hand van filmpjes neem ik je mee in de wondere wereld van het trouwen. Ik vertel je waar je op kunt letten, hoe je bepaalde onderdelen van het plannen van je bruiloft aanpakt en hoe je je ideale trouwteam samenstelt.

We beginnen bij het begin. Hoe wil jij dat je dag eruit gaat zien en ben je al bekend met alle mogelijke opties er tegenwoordig zijn. Daarna vertel ik je waar je op moet letten bij het plannen van een datum en kijken we naar de gastenlijst. En tussendoor stellen we een budget op. 

Vervolgens gaan we door met het selecteren van je trouwteam. Van ceremoniemeester, getuigen en (bruids)kinderen tot notaris, fotograaf en  DJ/band. Bij allemaal geef ik je tips waar je op kunt letten en hoe je de leverancier kan vinden die bij je past.  Tevens komen de bruidskleding, de trouwlocatie en de belangrijke zaken rondom de melding voorgenomen huwelijk (vroeger ondertrouw genoemd) aan bod.

Natuurlijk kijken we ook naar de planning van de dag. Hoe stel je een draaiboek op en waarom doe je dat eigenlijk. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn belangrijke punten die je op kunt nemen in je draaiboek. Daarnaast krijg je heel veel tips over onder andere social media gebruik, de tafelschikking, de openingsdans, save the date, en wat je vooral niet moet vergeten op de bruiloftsdag zelf!

Als je dan alle ‘grote’ punten gepland en uitgewerkt hebt is het tijd voor het personaliseren van je bruiloft. Dus we gaan aan de slag met de styling, we maken een moodboard op papier of op Pinterest (waar ik je ook het een en ander over vertel). Ik vertel je wat de valkuilen zijn, de punten wat je met de locatie moet bespreken en andere tips op het gebied van styling.

Kortom de workshop staat boordevol filmpjes die je vanaf elk device kunt bekijken, dus je kunt ook lekker vanuit je luie stoel bezig zijn met het plannen van jouw droom bruiloft. Verder krijg je exclusieve toegang tot de Help ik ga trouwen Instagram pagina, waar we elkaar kunnen inspireren en is er de mogelijkheid om een online 1 op 1 te plannen zodat we samen kunnen kijken naar de punten waar je tegenaan loopt. 

Dit is wat je krijgt

  • Mega veel inspiratie, tips en ideeën van een ervaren weddingplanner

  • Downloads met handige tools die je kan gebruiken (en deze zullen steeds verder aangevuld worden)

  • Exclusieve toegang tot de ‘Help ik ga trouwen’ Instagram pagina, waar we elkaar inspireren en ervaringen kunnen delen.

  • De mogelijkheid om een 1 op 1 met mij te boeken om samen te kijken naar de punten waar je tegenaan loopt.
Help ik ga trouwen Picture-Perfect Fernanda
foto: Antoinet Murier

Bestel nu!