Hoe vier je een jubileum met een klein gezelschap

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Het is je vast niet ontgaan. Op 5 maart 2021 waren wij 12,5 jaar getrouwd. Maar ja, we zitten midden in een gedeeltelijke Lock down en mogen niet meer dan één gast thuis ontvangen. Dus vieren zoals we dat voorheen zouden doen was geen optie.
In deze blog ‘Hoe vier je een jubileum tijdens Covid19’ laat ik je zien dat je wel degelijk een feestelijk gevoel kunt creëren tijdens deze pandemie en met een beetje organisatietalent kan jij ook een mooie herinnering maken van je jubileum. 

Niet vieren

Toen we trouwden zei ik ‘we gaan het niet vieren hoor als we 12,5 jaar getrouwd zijn. Dan doen we het met 15 jaar ofzo, ik hou niet zo van dat standaard.

Niet wetende dat we het helemaal niet mochten vieren!

Omdat we al zo lang geen feestjes meer gehad hebben  en we allemaal wel toe zijn aan een beetje vrolijkheid besloten we om het toch te vieren, maar dan alleen met de ouders, getuigen en ceremoniemeesters en binnen de mogelijkheden van dat moment.

Online

Dus we maakten een ‘save the date’ kaart met de uitnodiging om de avond van 5 maart voor ons te reserveren en verdere informatie zou volgen. Dat gaf ons wat extra tijd om na te denken over de invulling en een eventuele versoepeling af te wachten. Helaas bleef deze uit dus hakten we de knoop door dat we ‘ons feestje’ online zouden hosten.

Ik ging op onderzoek uit hoe je dat het beste kunt doen en kwam snel tot de conclusie dat een pubquiz format een leuke manier is om samen de avond online door te brengen. Maar ik zou niet ik zijn als dat dan net even anders moest. Dus maakte ik de ’12,5 jaar de Huizinga’s’ quiz in het (gratis) programma Canva  Hoewel ik een betaald account heb en zo meer formats tot mijn beschikking heb, is het een leuke gratis online tool om mooie uitnodigingen en andere zaken te maken. Dus ook super handig voor de huisstijl van je bruiloft 😉.

Onze ‘gasten’ wonen allemaal in de buurt dus we besloten zelf een pakket samen te stellen voor de innerlijke mens. Het pakket werd vrijdagmiddag door Hans bezorgd, want ik moest werken in mijn super lieve kleine klasje met kinderen die net 4 zijn (je moet wat in coronatijd en de bruiloften zijn ver te zoeken 🤷🏼‍♀️).

Gevulde borrelbox

We hadden voor iedereen een fles bubbels met of zonder alcohol. 

Minizakjes borrelnootjes en bites (Hans zijn favoriet), Chips, Kaasjes, dip en toastjes (mijn favoriet). 

Alles was voorverpakt, zodat het Coronaproof was en de gasten thuis zelf de borrelplank klaar konden maken en ze geen risico liepen.

De feestavond

Iedereen kreeg een link van de Zoom-meeting en kon vanaf 20.00 uur deelnemen. Uit ervaring hebben we bewust voor Zoom gekozen, omdat mensen die geen teams hebben steeds maar 1 persoon in beeld zien en dat vonden we niet leuk. Bij zoom is dat niet het geval, maar daar is het nadeel dat je maar 40 minuten samen kunt komen, dus wij kochten de betaalde versie. Deze kan ik later ook gebruiken met de Webinars en de 1 op 1 van ‘Help ik ga trouwen’ en de gesprekken met mijn klanten van Picture-Perfect.

We begonnen bewust om 20.00 uur, want voordat iedereen is ingelogd en bijvoorbeeld beeld en geluid heeft ben je zo weer een half uur verder. Ook die ervaring hebben we meengenomen uit een andere bijeenkomst. Regeren is vooruitzien zeggen ze wel eens.

Yes, gelukt! Iedereen is online, verstaan- en zichtbaar. Dus tijd om af te trappen. Met een kort welkomstwoord heb ik verteld wat we die avond gingen doen. Daarna werd het tijd om te proosten. Bij een van de gasten vloog de kurk bijna door het plafond en spoot de bubbel door de keuken, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde.

Borreltafel met bubbels en laptop

Het werd tijd om de quiz te starten. De gasten moesten naast het borrelpakket ook zorgen voor pen en papier, zodat ze antwoorden van de quiz op konden schrijven en laten zien. Wij hadden zelf ingelogd met twee computers om op de ene de quiz af te spelen en op de ander de deelnemers te blijven zien. Onze quiz bestond uit 3 ronden van 8 vragen over ons leven vanaf ons huwelijk tot nu en hier en daar een vraag over ons in het algemeen (bijvoorbeeld: hoe lang zijn we volgend jaar samen). Het was echt een trip down memory Lane en de antwoorden zorgden voor hilarische momenten.

Waar later in de appgroep ook de nodige foto’s werden gedeeld door onze gasten. Een mooie avond dus. Met als hoofdprijs een barbecue bij ons in de tuin in tijden dat het weer kan en mag, zodat we het nog even dunnetjes over kunnen doen.

Hoe vier een jubileum als gezin?

Op het moment dat Milan, onze oudste zoon van 7, hoorde dat we bijna 12,5 jaar getrouwd waren vroeg hij ‘Maar mama dat gaan we toch wel vieren?’

Ach ook voor de kinderen is er weinig meer aan in deze tijd. Alles wat ze leuk vinden is gesloten en als het open is vinden wij het zelf niet altijd veilig om er heen te gaan in verband met de drukte. Dus ja hoe vier je nou een feestje met de kinderen.

Nu roept Milan al een tijdje dat hij graag in een hotel of vakantiehuisje wil slapen, dus we gingen op zoek naar mogelijkheden. Maar mensen, die prijzen voor een 2 nachten op een vakantiepark, waar alle faciliteiten gesloten zijn is echt niet meer normaal.

Dus op zoek naar een alternatief. En ineens kwam daar ‘Wij samen on tour’ voorbij op Instagram. Een auto tour door de regio waarbij je 5 verschillende restaurants aandoet voor je diner, dat je in de auto opeet. Romantisch bij (nep) kaarslicht op je dashboard. Het werd georganiseerd door mijn ‘conculega’s’ van ‘Wij samen’ en een van de restaurants die meedoet is ‘Herberg de witte Gans’ in Dalfsen waar wij op onze huwelijksdag gedineerd hebben met onze daggasten. Dat moest hem gaan worden.

Vervolgens bedachten we dat we prima naar een hotel in de buurt zouden kunnen gaan om te overnachten, want dat zou je anders nooit doen. Dus belden we Hotel de Zon om te kijken wat ze voor ons konden betekenen. En dat was genoeg! We boekten een kamer voor ons vieren en deden er een 4 gangen diner met wijn arrangement bij. Ook hier is weer een link naar onze huwelijksdag, want Landgoed het Laer, waar wij elkaar het Ja-woord gaven 12,5 jaar geleden, is een onderdeel van Hotel de Zon.

On tour

Zaterdagmorgen vulde ik een picknickmand vol lekkers voor de kinderen en vertrokken we richting Wezep voor het startpunt van de tour. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd en kregen we een tasje met daarin de route, de vragen voor onderweg, het kaarsje, bestek en een flesje water voor het geval dat. Voor de kinderen stonden twee kidsboxen klaar met koekjes, een snoepje, drinken en warme poffertjes. Dat was een goed begin!

Het startsein werd gegeven! 

We hadden blad gekregen met de route. Helemaal uitgeschreven, dus het was een soort speurtocht (tweede afslag rechts, na 450 meter links, enz.). We kwamen langs de mooiste plekjes en uiteindelijk uit bij het eerste restaurant De Veldhoeve in Epe, waar we getrakteerd werden op een super lekkere huisgemaakt loempia en de kinderen mochten er ook één, dus dat was een feestje. Daarnaast werden ze verwend met een spelletje dus ze hoefden zicht niet te vervelen tijdens de tour.

We vervolgden de speurtocht door de landerijen en kwam uit bij het pondje. Dat was een avontuur, vooral voor de kids en zeker omdat er een enorm vrachtschip voor ons langs vaarde dat helemaal afgeladen was met zand. Dat was natuurlijk wel heel cool.

Aan de overkant kregen we truffel risotto bij restaurant Het Veerhuys in Olst en konden onze weg vervolgen in voor ons bekendere omgeving.

De volgende stop was bij Het Buitenhuys, onlangs helemaal verbouwd en met een nieuw concept gestart, maar helaas door Corona zijn we er nog niet geweest.

We kwamen de ruime parkeerplaats opgereden en daar stond een prachtige foodtruck klaar met allerlei heerlijke alcoholvrije wijnen, waar ze onder andere sangria mee gemaakt hadden. Wij kozen voor de rosé prosecco en de rode sangria. Ze waren zalig!

Het Buitenhuys maakte voor onze kinderen een paprika soep, die zij iets minder lekker vonden, maar ik wel 😉. En wij kregen een zalige steaktartaar.

Het was wel wat behelpen met de handen vol wijnglazen, eten en twee kinderen in de auto die inmiddels al een behoorlijk tijd stil hadden gezeten, maar het maakte het niet minder gezellig en lekker.

handen vol wij en eten op schoot

Onze buik begon al aardig gevuld te raken, maar we moesten door naar restaurant nummer 4 ‘De witte Gans’, het restaurant waar wij ons huwelijksdiner plaats hadden laten vinden. Ook daar hebben ze het afgelopen jaar niet stilgezeten en een prachtige aanbouw gebouwd.

De kinderen waren blij, want hier mochten we even uit de auto om gebruik te maken van het toilet. En ik was nog blijer, want we kregen Sushi! En dat is toch echt mijn favoriete eten. Wat genieten zeg.

Sushi auto witte gans

Nadat iedereen zijn sanitaire stop had gehad en de kinderen nog een lekker broodje uit de picknickmand hadden gekregen werd het tijd om naar het laatste restaurant te rijden ‘De Golftuin’ in Zwolle. Via een mooie route kwamen we aan en werden we ontvangen met een alcohol vrij biertje en een rijk gevulde hotdog. Pff ik was inmiddels behoorlijk volgeraakt van al het lekkere eten (en dat van de kinderen wat ze niet opaten).

Dus met goed gevulde buik vertrokken we richting het eindpunt. De kinderen hebben zich de hele rit vermaakt, maar je merkte nu wel dat ze er niet zo veel zin meer in hadden. Bij het eindpunt kregen we nog een heerlijke koffie en de jongens een chocolademelk en zo konden we voldaan vertrekken richting Hotel de Zon voor onze overnachting.

Eenmaal Ommen binnenrijdend zei Lorentz (onze jongste van 3,5) ‘het hotel is wel ver rijden mama’. Wat zal de terugreis morgen meevallen 😂

In het hotel

We werden hartelijk ontvangen met een felicitatie van de baliemedewerkster. Ze checkte ons in en we konden vertrekken richting onze kamer. We wisten eigenlijk niet goed wat we konden verwachten, dus vol spanning opende we de kamerdeur en zagen een prachtige ruime suite met een fenomenaal uitzicht op de vecht en de stad Ommen. Ook hadden we en een ruim bubbelbad met tv in de badkamer. Voor de jongens waren er twee bedden bijgezet en er was een 4 persoons tafel waar we aan konden zitten.

De kamer was helemaal versierd met slingers en ballonnen, een bos bloemen, een fles bubbels en cadeautjes voor de kinderen. Dit was geregeld door mijn moeder in samenwerking met het hotel.

Versierde hotelkamer

De kinderen konden niet wachten om in bad te gaan, dus hop uit de kleren en het bad in en natuurlijk moest er tv gekeken worden in bad, dat was echt een feestje! 

We hebben heerlijk genoten van het plezier van de kinderen. Uitgeblust van de leuke dag(en) keken we nog even naar de finale van ‘Wie is de Mol’ en genoten van het prachtige uitzicht. 

De volgende dag

De volgende ochtend genoten we van een ontbijt en sprongen de mannen nog heerlijk in bad. 

Intussen plaatste ik de stories op Instagram van de afgelopen twee dagen en pakte ik de koffers en alle gekregen spulletjes in.

Samen ontbijten in het hotel
gezin samen landgoed het Laer

We checkten uit en reden nog even naar het landgoed om een foto te maken en daarna door naar huis.

Waar we de rest van de dag lekker relaxed door hebben gebracht. We huurden een film bij Pathe thuis om de dag gezellig af te sluiten met elkaar.

En ’s avonds keek ik mijn kamer rond en telde 11 bossen bloemen en dacht terug aan de afgelopen dagen en was volkomen tevreden over ONS ‘feestje’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties