Hoe vind je de ideale trouwlocatie?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Hoe vind je de ideale trouwlocatie?

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk een mooie trouwlocatie, maar hoe vind je die. Deze blog staat boordevol tips voor je zoektocht naar de ideale trouwlocatie.

Waar moet je op letten bij je trouwlocatie?

De zoektocht naar een trouwlocatie begint natuurlijk eerst bij jullie wensen en ideeën. Hoe zie je de bruiloft voor je, wordt het een stijlvolle, klassieke dag of een ontspannen BoHO bruiloft. Daarnaast is het handig om van te voren te bepalen of de trouwlocatie ook overnachting mogelijkheden moet hebben of misschien zoek je wel een trouwlocatie met een speeltuin. Zo heb ik ooit een bruiloft gedaan in Oosterhout, waar de locatie een ideale speeltuin heeft voor de kinderen waar ze zelf heerlijk kunnen spelen en de ouders gewoon vanaf het terras toezicht kunnen houden. Ideaal dus als je kinderen op je bruiloft hebt, zowel de ouders als de kinderen kunnen zich dan uitermate goed vermaken.

 

Daarnaast is het handig om te kijken hoeveel gasten de trouwlocatie kan herbergen, want je hebt er niets aan als je een locatie hebt waar 80 gasten terecht kunnen en jij 130 avondgasten hebt.    

Trouwlocatie, trouwen
foto: Michel Klooster

Waar let je op tijdens het bezoek aan de trouwlocatie?

Als je een trouwlocatie gaat bezoeken is het handig om van tevoren alvast een aantal punten op papier te zetten, zodat je deze tijdens het bezoek kan bespreken.

Denk je bijvoorbeeld aan buiten trouwen, dan is het handig om te checken wanneer je uiterlijk door moet geven of je binnen of buiten wilt trouwen. De ene locatie is flexibel en kan op de dag zelf alles nog klaarzetten, maar een andere locatie huurt het meubilair in en moet dan een aantal dagen van tevoren de spullen bestellen.

Wanneer je binnen trouwt is juist weer handig om te bespreken welke opstellingen van de zaal mogelijk zijn en hoeveel gasten er maximaal in de zaal passen. Ook hier kan je vragen naar de mogelijkheden van de inrichting. Huren ze de stoelen in en heb je hierin keuze vrijheid of moet je genoegen nemen met het bestaande meubilair. In overleg is vaak heel veel mogelijk, dus vraag er gewoon naar.

Styling van de trouwlocatie

Mocht je je locatie willen aankleden in de stijl van je bruiloft dan is het handig om te vragen naar de mogelijkheden hiervoor. Denk daarbij aan het opbouwen en afbouwen van de styling. Wanneer kan je dat doen. Bij sommige trouwlocaties wordt er in een weekend wel 3 keer getrouwd en moet je dus op dezelfde dag opbouwen en afbouwen. Dan is het handig om daar rekening mee te houden en te overwegen om iemand in te huren die dat voor jou gaat doen. Maar misschien heeft jouw trouwlocatie wel zelf een decoratiedienst en mogelijkheden.

Exclusiviteit tot de locatie

Heb je exclusiviteit tot de locatie. Sommige locaties zijn zo groot dat er meerdere bruiloften of feesten tegelijk plaats kunnen vinden. Voor het ene bruidspaar is dat geen probleem, maar anderen vinden dat toch minder fijn. Check hoe het bij jouw locatie zit.
bridal, wedding dress, window

Voorbeeld:

Zo maakte ik eens mee dat er tijdens een huwelijk in het andere pand een teambuildingsdag was met 250 man. Allemaal gasten gekleed was in vel gekleurde shirts met hoofdband.

Ze hadden allerlei luidruchtige activiteiten en liepen continu over het algemene plein, waar ook de bruiloft plaatsvond.

Zelfs tijdens de first look was het een uitdaging voor de fotograaf om ze niet of de foto te krijgen.

Je eigen catering

Vaak hebben locaties hun eigen catering, maar zijn er wel mogelijkheden om externe cateraars in te huren, Overleg met je locatie wat je graag zou willen. Misschien ben je op zoek naar een foodtruck, dan kan het zijn dat zij al goede ervaringen met iemand hebben. Of je hebt iemand op het oog die je bruidstaart gaat leveren, vraag of dit mogelijk is en of er ook extra kosten in rekening worden gebracht.

Waar kan je nog meer op letten?

Zo zijn er nog heel veel meer punten waar je op kunt letten bij het zoeken naar jouw ideale locatie. Daarom heb ik deze checklist gemaakt. Hierin staan een aantal voorbeelden van dingen waar je op kunt letten en naar kunt vragen bij jouw locatie.

Nu je alvast een beetje op weg bent geholpen met de organisatie van je droom huwelijksdag vind je het misschien wel leuk om meer inspiratie te ontvangen in je mailbox. Schrijf je dan hieronder in en ontvang tips, adviezen en een seintje als er een nieuwe blog online staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties